Eggarna

Aan de overkant van de rivier, over de brug, ligt Eggen. Een heel klein plaatsje of eigenlijk buurtschap van Yttermalung. Het is een prachtig klein en stil plaatsje. Er loopt een smalle weg doorheen, bewoners kijken op als er iemand over de weg rijdt. Zo rustig is het er. Wij zouden er graag wonen. De verharde weg, die naar Malung leidt via het bos, gaat over in een onverharde weg. Vlak voor die overgang wijst een houten bord je rechts van de weg naar Eggarna. Een natuurreservaat aan de rivier.

Eggarna is geen groot reservaat maar wel zeer mooi. Het park ligt aan de oevers van de rivier Västerdalälven. Er lopen twee paden door het reservaat. Eén pad over de oevers van de rivier, Strand vägen, die je leidt naar een prachtige schuilhut inclusief barbeque plek, zelfs voor rolstoelers toegankelijk. Het uitzicht op de rivier is hier prachtig. Marshmallows meenemen!

Als je wilt kun je hier nog verder het bos in. Toen wij het de eerste keer hier waren, namen we het pad verder en kwamen we een vrij vers wolvenspoor tegen. Het pad raakten wij hier kwijt door een pas omgevallen boom (of spanning). Verder leven er in het reservaat nog veel meer dieren zoals elanden, uilen en eekhoorns. Langs de oevers kun je otters, bevers en waterspreeuwen spotten, afhankelijk van het jaargetijde.

Het andere pad, Kärleksstigen, leidt je dwars door de donkere bossen van Eggarna. Het pad loopt in het begin omhoog waarna het pad zich volgt over de rug van de heuvel, met soms een kloofje rechts of links. Bereidt je voor op hoge dennen, sparren, mossen, vogels, dierengeluiden en prachtige vergezichten richting de rivier.

In de schuilhut bevindt zich aan de rechterkant een soort vakje, erin zit een logboek en pen. Mocht je ooit hier komen en genieten van dit prachtige reservaat, schrijf er even je naam in. Vinden wij leuk om te lezen.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *