De klunzige avonturier

Op 5 mei 2017, bevrijdingsdag, vertrok ik met mijn gezin en twee teckels uit Nederland. Weg uit de drukte en ratrace van de consumptiemaatschappij. Op naar de vrijheid en mooie natuur van Zweden.

Diep in mij schuilt een woest natuurmens, ik voel het. Zo één die een boom velt met twee slagen van zijn bijl. Eén die eigenhandig een blokhut bouwt en zijn eigen groenten verbouwt op het land ernaast. Een man die niet voor zijn gezin zorgt door slaafs geld te verdienen, maar door ze veilig te houden. Met een fakkel de wolven verjagen, zo een man!

Hij is alleen een beetje verdrongen door de veiligheid, zekerheden en luxe van het Nederlandse stadse leven. Oh ja, wat ook een beetje mijn natuurlijke woestheid remt is mijn obsessief-compulsieve stoornis en perfectionistische zelfblik. Elke stap buiten mijn comfortzone wordt dan vanzelf een avontuur. Dat kan voor een ander wat klunzig overkomen, het is ook vooral vermakelijk om erover lezen. Net als mijn verhalen over de natuur hier, toeristische tips en kunst en cultuur.

Veel leesplezier!

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *