Dansbandsveckan Malung

Eén keer per jaar, in week 29, verandert het slaperige stadje Malung (5000 inwoners) in het cultureel centrum van Dalarna. In deze week wordt Dansbandsveckan gehouden. Het evenement trok dit jaar weer bijna 40000 bezoekers. Met campers, caravans en honderden auto’s, loopt het stadje aan de rivier Västerdalälven compleet vol. Alle velden, plantsoenen en terreinen veranderen voor een week in overvolle, gezellige campings.

Dansbandsveckan is een evenement met veel muziek, dans en optredens, een markt, een kermis en op de dinsdag een autoshow genaamd Västerdalsträffen. Is de feestweek vooral bestemd voor de Zweden zelf, deze autoshow is uitermate geschikt om als toerist te bezoeken. Het is een bijeenkomst van de mooiste oldtimers, musclecars, tracktoren, Bigweels en trucks die de Zweedse liefhebbers kunnen bieden.

Dat de Zweden houden van (oude) auto’s blijkt uit deze grootste show, er staan honderden auto’s bij elkaar. De Amerikaanse merken voeren de boventoon, maar gelukkig staan er ook een aantal hele mooie oude Volvo’s en Saab’s. Het is een must voor de ware petrolhead om te bezoeken. Er worden prijzen uitgedeeld in verschillende categorieën.

Västerdalsträffen wordt gehouden op de dinsdag in week 29 en vindt plaats in het park langs de rivier, vlak naast de brug. De show opent om 1100 uur, de entree is gratis.

 

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *