Hold Up!!

Morgen heb ik een roadtrip gepland voor ons.  Al een tijdje heb ik deze in mijn hoofd. Ik durfde het alleen nog niet aan. Ik bestudeer kaarten van de regio altijd zeer nauwkeurig. Gewoon omdat me dat een gevoel geeft van rust en veiligheid, controle misschien wel.

Ik had al eerder een bordje Råforsen gezien en de onverharde weg dwars door het bos ziet er zeer aanlokkelijk uit. Ik weet ook door mijn nauwkeurige bestuderingen van de kaart, dat de weg altijd over een onverharde weg gaat. Dat is vijfentwintig kilometer onverhard. Bovendien zit er in een paar kilometer afstand een hoogteverschil van 50 meter. Dus dat vond ik spannend. Wat doe je dan, dan informeer je bij je Zweedse buurvrouw, of mijn stadse gezins Suzuki die weg wel aankan. Dat kan gewoon, antwoordde zij toen via een appje, om een paar dagen later toe te geven dat ze met de hele familie smakelijk hebben gelachen om de vraag.

De roadtrip gaat morgen dus de bossen en bergen in, richting Sjöhusen. De weg loopt langs een groot meer, die in de vorm van een V ingeklemd ligt tussen bergketens. Het meer heeft op verschillende gebieden een andere naam. Prachtige namen dat wel, Storkappsjön, Lisskappsjön, Storsjön en Holmsjön zijn enkele van die namen. Ik ben benieuwd of het uitzicht net zo mooi is als de namen. Bij de Holmsjödammet (een dam denk ik) rijden we dan weer de bossen in, langs de rivier Uvan. Om bij Råforsen weer terug te keren naar Yttermalung.

Hoe spannend ik het ook vind om dit te gaan doen, ik ben gek op roadtrips. Heerlijk rustig rijden dwars door de natuur, waarschijnlijk komen we bijna geen ander verkeer tegen. De raampjes open en muziek aan. Muziek, dat is nog een ding, in de auto dan. De enige radiozender die we hier tot nog toe hebben kunnen vinden is NRJ Radio. Een radiostation uit Stockholm. Bij NRJ zijn ze nogal gek op Ed Sheeran. Ik lieg niet als ik zeg dat beste Ed elk kwartier voorbij komt. Ze wisselen nog wel eens af met zijn nummers, maar het is om gek van te worden. In Nederland vonden wij Ed Sheeran wel leuk, niet meer dan dat. Nu begint Ed wat irritatie op te leveren. Dusdanig dat Ed bijnamen krijgt van ons: Ant Sheeran, End Sheeran, Fred Sheeran, Älg Sheeran, Alf Sheeran en heel kwalijk fout: Dead Sheeran. Sorry Ed. Aangezien ik mijn cd’s al jaren geleden heb ingeruild voor een Spotify account, hebben we nog welgeteld één cd in de auto liggen. Vorig jaar gaf ik die aan Petra als cadeau. Eigenlijk heb ik de hele cd gekocht voor één nummer, Hold Up, die vinden we geweldig, de rest luisteren we niet. Hold up op repeat.

Dus is morgen de kans groot dat we door de bergen toeren, genietend van de nieuwe impulsen. De prachtige natuur die Zweden ons biedt. Met Beyoncé als muzikale ondersteuning. Natuurlijk zal ik er over bloggen, inclusief foto’s. Maar HOLD UP!!! Er is regen voorspeld, dus alles onder voorbehoud. Fijn weekend allemaal.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *