Kaffestuga Mora

Mora is voor ons de dichtstbijzijnde stad waar we heen gaan als we spullen moeten kopen, zoals kleding, hondenvoer of huishoudelijke artikelen. Het ligt 80 kilometer bij ons vandaan, (ongeveer een uur rijden), maar het is een prachtige rit, dus niet bepaald een straf. Mora is een stad met 11000 inwoners. Het ligt in het hart van Dalarna, aan het Siljan meer. Vooral zomers is Mora een toeristische trekpleister.

Als je ooit in Mora komt, ga dan langs bij Konditori Mora Kaffestuga voor Fika. Fika is een Zweedse term die nog het mooist uitgelegd wordt door Katrien van Touch of Sweden : “Fika is het geheel van het nemen van een pauze, gecombineerd met het nuttigen van een drankje, iets zoets of een broodje en datgene wat je voelt, ervaart of bereikt op het moment dat je fikat. Je kan alleen fika-en of samen met anderen. Fika-en doe je thuis, op kantoor, bij iemand op bezoek, in de buitenlucht of in een eethuisje. Het weg zijn van je dagelijkse bezigheid, zowel mentaal als fysiek, is belangrijk voor een geslaagd fika-moment. De plaats, het gezelschap, de muziek, het gespreksonderwerp, het eten en het drinken bepalen mede de kwaliteit van een fika.”

Mora Kaffestuga heeft de meest heerlijke broodjes en gebakjes in de stad. Het assortiment is enorm. Net zo leuk zijn de 4 grote ruimtes waar je kunt zitten, allen verschillend van inrichting, maar even gezellig ingericht als een echte huiskamer. Tevens is er een prachtige tuin om met mooi weer te zitten.

Tip voor de suiker- en chocoladeverslaafden: de warme chocolademelk met marshmallows geeft je genoeg energie voor de rest van de week.

De Kaffestuga ligt in het belangrijkste winkelstraatje van Mora: Kyrkogatan 8, vlakbij de kerk.

2 Comments

 1. Katrien augustus 27, 2017 at 8:09 pm

  Hej en proficiat met een smaakvolle blog en interessante schrijfstijl! Ik zag wat trafiek mijn richting uitkomen dus dat maakte me nieuwsgierig. Dank voor de vermelding en appreciatie voor m’n omschrijving van fika. Lees ik het nu – een paar jaar na het schrijven van die definitie – zou ik er niet veel aan veranderen. 🙂 Vi hörs! Katrien

  Reply
  1. Erwin Boerebach augustus 28, 2017 at 5:12 pm

   Dank je Katrien!

   Reply

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *