The old wall

In ons woonplaatsje zelf ligt in het bos een hele oude muur. Hij is gebouwd tussen 1600 en 1700. Verder is de geschiedenis ervan mij onduidelijk. De muur, gebouwd van grote keien, heeft in de jaren een grote laag mos gekregen. Ook op de grond ligt een dikke laag groen zacht mos, waardoor het lijkt alsof je op watten loopt. Het zachte mos, de hoge dennen en de grote stenen lijken alles te dimmen, zonlicht, geluid en wind. Dat maakt het een magisch en mysterieus plekje om te zijn.

In de zomer lijken er kleine paden te lopen in het gebied, maar neem deze paadjes niet, het zijn een soort snelwegen voor grote mieren. De mierenhoop die ik tegenkwam was bijna 2 meter hoog. Doe daarom hoge schoenen aan als je hier in de zomer gaat wandelen.

De oude muur (the old wall) is te vinden aan de hoofdweg door Yttermalung. Bij Nordanaker 90 ligt een huis met gele bakstenen, daar een onverhard pad inrijden en parkeren erachter bij een kleine rotonde. De onverharde weg 50 meter volgen, de muur ligt aan de rechterhand.

Leave A Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *